Omelet rol met zalm, rucola en roomkaas

Een omelet rol is ideaal als je een snelle maaltijd op tafel wil zetten. Zowel voor de lunch als met het avond eten. Je kan hem zelfs als lunchgerecht meenemen naar je werk. Je hoeft hem alleen even in aluminiumfolie te rollen. Koud kan je hem namelijk ook nog prima eten. Daarnaast is het ook nog eens lekker gezond! Afhankelijk van wat er je er in stopt natuurlijk. Je kan de rol vullen met je favoriete groenten, kip of zoals ik deed met zalm. Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld: kip, komkommer, roomkaas of spinazie met spek. Je kan er makkelijk mee variëren. Zelf vind ik het heerlijk zo’n omelet, vooral als ik eens wat anders wil eten dan brood tussen de middag.

p.s. ik weet het, op de foto’s is hij nog niet opgerold, maar zo zie je wel lekker wat ik er in heb gestopt!

Omelet rol met zalm, rucola en roomkaas - SUUS KOOKT

Omelet rol met zalm, rucola en roomkaas

porties: 1
Bereidingstijd: 15min

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 100gr gerookte zalm
  • zout en peper
  • 1 of 2 eetlepels roomkaas
  • een handje rucola
  • 3 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Doe de eieren in en kom en voeg de melk toe. Klop met een garde of met een vork tot de eidooiers niet meer heel zijn en het goed gemixt is.
  2. Neem en koekenpan en verhit hierin een beetje olie of boter. Bak hierin het ei-mengsel tot deze gaar is en een mooi lichtbruin kleurtje heeft.
  3. Haal de omelet uit de pan. Smeer een laagje roomkaas op de omelet en beleg hem daarna met de zalm, rucola en basilicum. Scheur de blaadjes basilicum in wat kleinere stukjes. Strooi naar smaak wat zout en peper over de omelet.
  4. Rollen maar!

Eetsmakelijk!

Tip: Je kan door het omeletmengsel ook wat geraspte kaas doen. Extra lekker!

 

Geen zin in een omelet maar wel in zalm? Maak dan lekkere pasta met zalm en spinazie

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.